M

© 2024 Design Spot Oy

Paula Huhtanen

Väriä iloa ja innostamista

”Ei mitään laimeaa.”

ILOISMI

Lappilaislähtöisen ja pirkanmaalaistuneen Paula Huhtasen rooli taidekentällä on monipuolinen. Hän on taiteilija, innostaja, uudistaja ja luovuuskouluttaja. Hänet valittiin vuoden 2020 ITE-taiteilijaksi ja hänen teoksiaan on ollut esillä yli sadassa näyttelyssä.

Paula kasvoi Kittilässä tunturien juurella, missä rajaton taivaan kansi tarjosi räiskyviä revontulia. Taikauskoiset varoittelivat, ettei revontulten aikaan saa viheltää siitä seuraavan huonon onnen takia. Epäonnisuutta pelkäämättä Paula vihelteli revontulten väreilyn tahtiin ja loi sittemmin taidekentälle kokonaan uuden taidesuuntauksen ILOismin.

”Vuosituhannen vaihteessa havaitsin, ettei ole taidesuuntausta, jossa itsessään on jo vahvasti mukana tunne ja myönteisyys, joten pokkana ajattelin luoda sellaisen”.

Beige ei Paulaa puhuttele

Kaikenlainen taidetyö on ollut läsnä Paulan elämässä aina. Hänen mukaansa universumin kokeminen on mielekkäänpää taidelasien läpi, hänen tarkastelukulmansa on riemastuttava! Värikylläisyydessään Paulan ”päräyttää” ja hän onnistuu luomaan katsojalle wau-kokemuksia. Beige ei Paulaa puhuttele.

Käkikello, moottorisaha, ruumisarkku, soittimet, huonekalut, asusteet, astiat ja designesineet… Paulan taidekäsittelyn ideoille vain taivas on kattona ja tekninen osaaminen erilaisille pinnoille työstämisessä on omaa luokkaansa: Paulan teokset ovat taidokkaita, näyttäviä ja yksilöllisiä taide-esineitä, jotka kestävät myös käyttöä.

Artek 81c pöytä maalattu taideteos
Paula Huhtanen Taikatossut

TEOS KUTSUU ISTUMAAN

Oma tekniikka nojatuolissa, teos ”2020”

Paula Huhtasen teokset luovat inspiroivaa ilmettä ja virittävät tunnelmaa sekä yksityisissä että julkisissa tiloissa.

Työstämästään tuoliteoksesta Paula kertoo näin: Kiinnostuin alun perin tuolin kauniista muotoilusta. Alkuperäisenä se oli verhoiltu beessin värisellä, vahvalla puuvillaisella huonekalukankaalla. Ensimmäinen työvaihe oli kankaan puhdistaminen ja pohjustaminen ennen kuin pääsin maalaamaan, tein sen suoraan tuolin verhoiluun. Halusin että kaluste olisi kuin hehkuva, runsas maalauksellinen hedelmävati.

Toteutin tuolimaalauksen paletin koko kirjolla ja spektrin eri sävyillä, maalipinnalle työstin hieman koholla olevia korumaisia kuvioita. Tuoli oli haasteellinen maalattava värien valmistamisineen. Teosta synnyttäessäni pyörittelin tuolia kaikissa mahdollisissa asennoissa. Työstäessäni etenin intuition ohjaamana, sain koko ajan oivalluksia, miten värit ja kuviot asettuvat. Lopputuloksena syntyi taideteos, joka kestää käyttöä. Tuolissa voi totta kai istua, sitä voi käyttää ja tarvittaessa puhdistaa.

Design Spot

Myynti

LUOVUUSPALVELUT – PAULA ON INNOSTAJASI

Paula Huhtanen: ”Älä luovuta, käytä luovuutta.”

Oman taiteen tekemisen rinnalla Paula Huhtanen on innostaja, uudistaja ja luovuuskouluttaja. Hän tarjoaa näkemystä, luovia menetelmiä ja asiantuntemusta monenlaisiin yhteyksiin.

Paulalta voi tilata esimerkiksi työnäytöksiä, taiteen menetelmiin ohjausta ja luovuuskoulutusta eri toimijaryhmille. Luennoillaan ja työpajoissa Paula saa muutkin syttymään, innostumaan ja rohkaistumaan oman persoonan ja kokemuksen esiintuomiseen luovin keinoin. Paula tarjoaa taideilmaisun keinoja hyvinvointia lisäävänä tekijänä erilaisiin koulutuksiin, esimerkiksi kohdennettuna organisaatioiden tyky-päiviin.

Myös yritysten strateginen suunnittelu saa buustia ja energiaa luovuuspalveluista. Toiminnan ydinkysymyksiä, kuten missiota, visioita, arvoja ja inhimillisiä voimavaroja työstettäessä hihaan jää varmasti jotain, kun luova intuitiivinen ideointi ja ajattelu viritetään keskusteluun mukaan. Paulan toiminta-alue on koko Suomi. Kysy lisää taiteilijalta.

Tilaustyöt

Jos olet jo ihastunut johonkin Paulan teoksista, voit tilata toisinnon tai uudistetun variaation siitä. Tai onko jotain, mitä olet aina halunnut tehdä todeksi taiteilijan osaamisen avulla? Tee se Paulan kanssa todeksi.

OTA YHTEYTTÄ

Pertti Riikonen
CEO, Design Spot Oy
Mobile: +358 400 587 518
Email: pertti.riikonen@designspot.fi