M

© 2024 Design Spot Oy

Paula Huhtanen ja Juha Käkelä

Iloinen Päätöksenteko 2022

Paula Huhtanen ja Juha Käkelä mukana Iloinen Päätöksenteko 2022 -kampanjassa. Kunnallisvaltuustojen puheenjohtajat saavat pian käyttää iloista nuijaa päätöksenteossa,…

Iloinen päätöksenteko 2022 -kampanja

Suomessa on parhaillaan alkamassa iloisen päätöksenteon teemavuosi 2022. Kunnallisvaltuustojen puheenjohtajat saavat pian käyttää iloista nuijaa päätöksenteossa, sillä nuijia toimitetaan jokaiseen Suomen kuntaan. Maaseudun Sivistysliiton Ajatuspaja Alkion ja kuntapolitiikan Fair Play -hankkeen kampanja Iloinen Päätöksenteko 2022 kutsuu kaikkia myönteisen päätöksenteon äärelle.

Maaseudun Sivistysliitto kertoo kampanjasta seuraavasti: Puheenjohtajan nuijaa käytetään kokouksissa ilmoittamaan, että asiaa käsitellään tai että käsittely on päättynyt. Nuijan kopautuksella avataan keskustelu. Miten varmistetaan, että kaikkien ääni kuuluu päätöksenteossa? Teemmekö päätöksemme ilolla? Sillä samaisella nuijalla keskustelu myös päätetään. Päätöksenteko voi olla tilanteesta riippuen muun muassa järkiperäistä tai ei-järkiperäistä, tunne- tai tietopohjaista, yhdentekevää tai hyvin tärkeää.

Kampanjan symboli, värikäs puheenjohtajan nuija on syntynyt 2020-luvun hengessä päätöksenteon välineeksi, käyttöesineeksi, symboliksi, taide-esineeksi ja myös lempeäksi viestiksi tästä ajasta. Esineen korumainen maalauspinta kutsuu meitä kaikkia myönteisessä hengessä päätöksenteon äärelle. Maalauksellisesti kaikki kampanjassa jaettavat puheenjohtajan nuijat ovat yksilöllisiä ja uniikkeja taide-esineitä.

Kampanjan symboli, värikäs puheenjohtajan nuija syntyi taiteilija Paula Huhtasen ja Juha Käkelän yhteistyönä

 

Nuijien värikäs maalauksellinen pinta on taiteilija Paula Huhtasen omalla tekniikalla toteutettu (Iloismi). Nuijien muodon on suunnitellut veistostaiteilija Juha Käkelä, joka valmisti myös käsin kaikki aihiot.

Paulan ja Juhan yhteistyönä toteuttama taideprojekti on ainutlaatuinen! Jokainen nuija on uniikkikappale muodon sekä pinnan osalta.

Paulan  oma tekniikka Iloismi on tunnettu räväkkyydestä ja värien kirjosta, ”beige ei Paulaa puhuttele”.

Juhan taito nähdä puun monimuotoisuus materialina ja oivaltaa käyttötarkoitukseen soveltuva muoto on ainutlaatuista.

Iloinen päätöksenteko 2022 -kampanjassa
kutsutaan kaikki mukaan taiteen keinoin
huomaamaan hyvä!

Sillä kaikki on hyvin, kaikki järjestyy!

DESIGN SPOT ”BEHIND THE SCENE”

Design Spot kävi joulukuussa Sarkolassa kuvaamassa nuijia ennen niiden lähetystä maakuntiin. Kuvauspaikkana toimi kylätalo Päivölä. Kylätalon ovella meitä oli vastassa iloiseen tapaansa Paula ja Juha sekä Kisu Huuskonen, joka ystävällisesti avusti meitä kuvauksissa oman kuvaamisensa ohessa.  

 Kysymykseen onko täällä nuijia paikalla, Juha totesi ”kyllä on ja nyt saatiin pari lisää”. 

Paulan ja Juhan kanssa on aina ilo työskennellä. Molemmat omaavat mahtavan huumorintajun ja Paulan hersyvä nauru raikuukin kuvausten lomassa tämän tästä. Ilo on aina läsnä tässä porukassa.

 Neljäsataa nuijaa rivissä on vaikuttava näky ja voi vain kuvitella millainen urakka näiden valmistaminen on ollut. Aikataulu valmistamiselle oli tiukka, jokainen yksilö on uniikki käsintehty taideteos. Kaksikko kertoo projektin olleen haastava ja todella mielenkiintoinen. Taiteilijat ovat kiitollisia, että juuri heidät valittiin mukaan toteuttamaan yhteiskunnallisesti merkittävää ja tärkeää kampanjaa.  

BTS: Pertti Riikonen, Teijo Monni

Iloinen Päätöksenteko 2022 nuijat Sarkolan kylätalo Päivölä
r

Pieni uniikki erä puheenjohtajan nuijia saatavilla

Iloinen Päätöksenteko 2022 -kampanjan tunnuksena toimivia puheenjohtajan nuijia tehtiin muutama ylimääräinen kappale. Tämä pieni uniikki erä on nyt myynnissä. Jos olet kiinnostunut hankkimaan oman iloisen nuijan, niin ota yhteyttä.

Ei tuloksia

Hakemaasi sivua ei löytynyt. Yritä muuttaa hakuasi, tai käytä yläpuolella olevaa navigointia löytääksesi kirjoituksen.

Voit tutustua tarkemmin Paulaan ja Juhaan heidän portfolioissaan.

Piditkö tarinasta?

Jätä alle terveiset Paulalle ja Juhalle.