M

© 2021 Design Spot Oy

Synty Design

Paperitaiteilija Riinaliina Eräpohjan teokset syntyvät kauniissa Turun saaristossa Paraisilla. Näyttävien töiden estetiikka nojaa kontrastiin pehmeän ja kovan välillä.

Tuias keramiikkapaja

Keramiikkataiteilija Tuija Koponen valmistaa käsityönä uniikkeja saviastiastoja arkeen ja juhlaan. Harrastuksena alkanut toiminta on vuosien kuluessa muuttunut elämäntavaksi ja unelmapäivätyöksi.

Muotoilutoimisto Jokinen & Konu

Muotoilutoimisto Jokinen & Konu Design Oy on suunnittelijakaksikko Jukka Jokisen ja Heikki Konun yritys, jonka tarjoamiin palveluihin kuuluu lasi- ja tuotemuotoilu, tila- ja näyttelysuunnittelu, visualisoinnit ja grafiikat sekä taideinstallaatiot.

Paula Huhtanen

Taiteilija Paula Huhtanen on valovoimainen persoona, jonka olemuksesta huokuu ilo ja elämänmyönteisyys. Universumin kokeminen on mielekkäämpää taidelasien läpi.

Juha Käkelä

Moottorisahalla veistäminen on inspiroinut Juha Käkelää jo yli 20 vuotta. Käksän sahasta syntyy omaa taidetta ja tilaustöitä.

Puine – Kaikkea koivuvanerista

Puine valmistaa kotimaisesta vanerista laserleikkaamalla pieniä...

Studio Arto Halmetoja

Puuseppä Arto Halmetoja valmistaa korkealaatuisia kokopuisia design...

Ventti Design nahkakorvakorut

15.03.2021 | 0 Kommenttia

Uniikit kierrätysnahkasta käsityönä valmistetut korvakorut.

Ventti Design nahkakorvakorut

Korutaidetta Askolasta

Korusuunnittelija Venla Eskelinen valmistaa korvakoruja omassa työpajassaan Monninkylässä, joka sijaitsee Askolassa Itä-Uudellamaalla.

Kipinä käsitöihin syttyi jo teini-ikäisenä 80-90-luvun vaihteessa ja sen ajan korvisbuumin ansiosta heräsi kiinnostus erityisesti koruista.

Vuosien mittaan monet erilaiset käsityöt tulivat harrastuksena tutuiksi. Joukkoon on mahtunut mm. keramiikkaa, neulontaa, virkkausta ja vanhan talon entisöintiä.

Pois oravanpyörästä

Vuonna 2017 Venla ilmoittautui vapaaehtoiseksi jäämään pois palkkatyöstä, kun hänen silloinen työnantajansa ilmoitti alkavista YT-neuvotteluista. Ventti Design perustettiin ja päätoiminen yrittäjyys korujen parissa alkoi. Eri kokeilujen jälkeen nahka valikoitui korujen materiaaliksi.

Koruja on myyty paljon erilaisten pop-up -tapahtumien yhteydessä. Käsityömessut, festarit ja designtapahtumat ovat olleet myös hyviä myyntipaikkoja. Viime aikoina myynti on painottunut verkkokauppaan ja yhteistyökumppaneiden kivijalkaputiikkeihin.

Ventti tekee myös paljon tilaustuotteita. Esimerkkinä tästä Venla on tehnyt erään suvun isovanhempien jäämistöstä löytyneistä nahkavaatteista koruja suvun naisille. Kuinka ihanaa on muistella isovanhempia aina kun laittaa korvikset korviin.

”Nahkan työstäminen vei mennessään ja niin minusta tuli nahkakorujen tekijä”.

Korvakorut kierrätysnahasta

Kaikki Ventin käyttämä nahka on kierrätettyä. Yleensä nahka on peräisin käytetyistä nahkatakeista, mutta mukana löytyy myös nahkahameita- housuja- ja laukkuja. Valmistuksessa hyödynnetään myös paljon nahkateollisuuden ylijäämäpaloja.

Vastuullisuus ja ekologisuus pyritään huomioimaan kaikessa tekemisessä, myös korupahvit ovat kierrätysmateriaalia.

Suurin osa koruista on uniikkeja, koska kaikkia värillisiä tuotteita valmistuu ainoastaan pieni erä. Väri/kuosi loppuu sitten kun nahka on käytetty.

Nahka luonnonmateriaalina säilyy ja kestää kulutusta, joten se on mahtava kierrätysmateriaali. Kaikki käytetty nahka puhdistetaan ja suoristetaan, jonka jälkeen se on valmista uusiokäyttöön.

”RAKKAUS koruja kohtaan on tuonut minut tähän päivään –

Käsityöläiseksi, joka saa jokapäiväisesti toteuttaa INTOHIMOAAN”

 

Venla Eskelinen

Ainutlaatuiset ja ihanat nahkakorvakorut

Uniikit kierrätysnahkasta käsityönä valmistetut korvakorut ovat niin kevyet että et edes huomaa niitä käytössä.

Paljon erilaisia malleja, kauniita muotoja ja trendikkäitä värejä. Koruilla on helppo korostaa omaa persoonaa, olipa se sitten hillitty tai räiskyvä.

Design Spotin kaupassa on myynnissä uniikkierä, joka sisältää viisi erilaista värimallia.

 

Piditkö tarinasta tai heräsikö sinulla kenties jokin kysymys minkä haluaisit esittää tekijälle tai meille? Alla voit kommentoida tarinaa.