M

© 2024 Design Spot Oy

Ventti Design nahkakorvakorut

15.03.2021 | 0 Kommenttia

Uniikit kierrätysnahkasta käsityönä valmistetut korvakorut.

Ventti Design nahkakorvakorut

Korutaidetta Askolasta

Korusuunnittelija Venla Eskelinen valmistaa korvakoruja omassa työpajassaan Monninkylässä, joka sijaitsee Askolassa Itä-Uudellamaalla.

Kipinä käsitöihin syttyi jo teini-ikäisenä 80-90-luvun vaihteessa ja sen ajan korvisbuumin ansiosta heräsi kiinnostus erityisesti koruista.

Vuosien mittaan monet erilaiset käsityöt tulivat harrastuksena tutuiksi. Joukkoon on mahtunut mm. keramiikkaa, neulontaa, virkkausta ja vanhan talon entisöintiä.

Pois oravanpyörästä

Vuonna 2017 Venla ilmoittautui vapaaehtoiseksi jäämään pois palkkatyöstä, kun hänen silloinen työnantajansa ilmoitti alkavista YT-neuvotteluista. Ventti Design perustettiin ja päätoiminen yrittäjyys korujen parissa alkoi. Eri kokeilujen jälkeen nahka valikoitui korujen materiaaliksi.

Koruja on myyty paljon erilaisten pop-up -tapahtumien yhteydessä. Käsityömessut, festarit ja designtapahtumat ovat olleet myös hyviä myyntipaikkoja. Viime aikoina myynti on painottunut verkkokauppaan ja yhteistyökumppaneiden kivijalkaputiikkeihin.

Ventti tekee myös paljon tilaustuotteita. Esimerkkinä tästä Venla on tehnyt erään suvun isovanhempien jäämistöstä löytyneistä nahkavaatteista koruja suvun naisille. Kuinka ihanaa on muistella isovanhempia aina kun laittaa korvikset korviin.

”Nahkan työstäminen vei mennessään ja niin minusta tuli nahkakorujen tekijä”.

Korvakorut kierrätysnahasta

Kaikki Ventin käyttämä nahka on kierrätettyä. Yleensä nahka on peräisin käytetyistä nahkatakeista, mutta mukana löytyy myös nahkahameita- housuja- ja laukkuja. Valmistuksessa hyödynnetään myös paljon nahkateollisuuden ylijäämäpaloja.

Vastuullisuus ja ekologisuus pyritään huomioimaan kaikessa tekemisessä, myös korupahvit ovat kierrätysmateriaalia.

Suurin osa koruista on uniikkeja, koska kaikkia värillisiä tuotteita valmistuu ainoastaan pieni erä. Väri/kuosi loppuu sitten kun nahka on käytetty.

Nahka luonnonmateriaalina säilyy ja kestää kulutusta, joten se on mahtava kierrätysmateriaali. Kaikki käytetty nahka puhdistetaan ja suoristetaan, jonka jälkeen se on valmista uusiokäyttöön.

”RAKKAUS koruja kohtaan on tuonut minut tähän päivään –

Käsityöläiseksi, joka saa jokapäiväisesti toteuttaa INTOHIMOAAN”

 

Venla Eskelinen

Design spotin kaupassa ei ole tällä hetkellä myynnissä Ventti Designin tuotteita, mutta voit tutustua korvakoruihin Ventin sivuilla www.venttidesign.fi